Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da je ubojstvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici teroristički čin, prenose beogradski mediji.

Vučić je rekao da je na sjednici Savjeta za nacionalnu sigurnost, koja je sazvana zbog ubojstva Olivera Ivanovića, lidera kosovskih Srba, dogovoreno da se uputi pismo organima Euleksa i Unmika sa zahtjevom da državni organi Srbije sudjeluju u istrazi na Kosovu i Metohiji.

On je kazao kako očekuje da Tužiteljstvo za organizirani kriminal danas pokrene predistražni postupak. Istaknuo je kako Beograd nema najveće moguće povjerenje u prištinske organe. Vučić je ocijenio da, tko god da je ubio Ivanovića, Srbin, Albanac ili stranac, da je to napad prije svega na obitelj Ivanović ali i na srpski narod na KiM, na sjever Kosova i na Srbiju u cjelini. 

Predsjednik Vučić je istaknuo da je u drugom dijelu sjednice Savjeta za nacionalnu sigurnost bilo riječi o svakodnevnim prijetnjama ratom i ratnim sukobima na KiM. Također je izjavio kako nema ovlastenja da govori o saznanjima, kojima raspolažu službe u vezi ubojtsva Olivera Ivanovića, ali, kako je rekao, da "ima mnogo interesantnih detalja, koji ukazuju na moguće počinitelje". Dodao je da će Srbija poduzeti sve mjere koje su neophodne da se pronađe ubojica ili ubojice, i da je to jutros obećao i supruzi Olivera Ivanovića.