Oštra reagiranja iz Srbije izazvala je izjava hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, prenosi RTRS. Sa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. poručila je kako će puno vode proteći Dunavom prije nego što Srbija i Hrvatska postanu prijatelji.
 

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić poruke iz Vukovara usporedio je sa ratnohuškačkim porukama iz Bosne i Hercegovine. "Rekla sam već nekoliko puta- još će puno vode proteći Dunavom prije nego što će Hrvatska i Srbija moći reći da su prijateljske države, ali to ne znači da ne možemo i ne smijemo razgovarati" , izjavila je predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.

"U regiji smo se trudili da na svaki način smirujemo tenzije, nerijetko nismo odgovarali nikome na provokacije i teške riječi. Svi su koristili Srbiju za svoje unutarnje političke potrebe. Od sinoć kada su krenule svetkovine oko Vukovara bezbrojnih uvreda na račun Srbije i Srba, do onoga što smo prije nekoliko dana slušali iz BiH, gdje nas još uvjeravaju kako ono što smo čuli nismo čuli. A ono što smo čuli je mnogo gore od onoga što su oni demantirali" rekao je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić.