Novoizabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podnio je ostavku Skupštini Srbije na mjesto predsjednika Vlade, koju će zastupnici na sutrašnjoj sjednici konstatovati.

Vučić je u tekstu ostavke na mjesto premijera napisao da u skladu sa članom 132 stav dva Ustava Srbije podnosi ostavku na dužnost predsjednika Vlade Srbije, zbog stupanja na dužnost predsjednika Republike nakon izbora na kojima je izabran za predsjednika Srbije, održanim 2. travnja, prenose beogradski mediji.

Predsjednik parlamenta Srbije Maja Gojković sazvala je za sutra za 11.00 sati posebnu sjednicu na čijem dnevnom redu će biti polaganje zakletve predsjednika Republike.

U Domu Narodne skupštine Vučić će u 12.00 sati na svečanoj ceremoniji položiti zakletvu nad Ustavom i Miroslavljevim evanđeljem, dok će mu odlazeći predsjednik Srbije Tomislav Nikolić uručiti državni pečat i zastavu u zgradi Glavnog tajništva predsjednika Republike.

Nakon primopredaje dužnosti načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković predat će Vučiću raport na vojnoj smotri.