''Otvaranje izravne zračne linije Beograd-Mostar veoma značajno i za ljude iz Trebinja i okoline, kao i zapadne Hercegovine'', rekao je za RTS srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić dodavši kako je to prilika za razvoj partnerskih i ekonomskih odnosa Srbije i BiH.

Otvaranje mosta

"Avio-linija Beograd-Mostar je naš interes, kao i interes BiH. To su naši interesi, to je partnerska zemlja, idemo u partnerstvo. To je dobro za naš narod, karte će biti veoma jeftine i moći će da putuju ljudi iz Nevesinja, Ljubinja, Trebinja. Svi će moći da koriste mostarski aerodrom", rekao je Vučić za RTS.

Istaknuo je kako to znači i ''otvaranje mosta ka zapadnoj Hercegovini, naseljenoj pretežno hrvatskim stanovništvom'', te da je za Srbiju ta linija važna za razvoj partnerskih i ekonomskih odnosa Srbije i BiH.

"Važna nam je kao i njima, zato su dali subvencije kao i što je i Srbija dala", rekao je Vučić.

Avio-linija Beograd-Mostar obnovljena je nakon 33 godine i u ponedjeljak prvi avion "Air Srbije" polijeće za Mostar, na toj liniji letjet će tri puta tjedno.

Napominjući da će ga danas u Mostaru dočekati dužnosnici BiH i Mostara, Vučić je rekao da pretpostavlja da će se na večeri pojaviti i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Lajčak i sajam

Naime, Vučić će boraviti u ponedjeljak i utorak u radnoj posjeti BiH.

Vučić će prvog dana posjete prisustvovati ceremoniji povodom prvog redovnog leta Beograd-Mostar na međunarodnom aerodromu Mostar, priopćeno je iz press-službe predsjednika Srbije.

Tijekom posjete prisustvovat će večeri s liderima iz regije koji sudjeluju na mostarskom sajmu i sastat će se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Nakon susreta, Vučić će prisustvovati otvaranju 25. Međunarodnog sajma gospodarstva i obići štand Srbije, kao i štandove drugih izlagača.