Srbija s BiH i Hrvatskom želi najbolje moguće odnose, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za RTS dodavši kako se skupovima poput trilateralnog susreta u Mostaru postiže "ono što je za ljude najvažnije".

''To bih u tri teze definirao - mir, stabilnost, napredak ekonomskih odnosa'', rekao je Vučić u intervjuu za RTS.

Upitan je li sastanak u Mostaru bio više bitan u smislu poštovanja smjernica iz Strategije EU za Zapadni Balkan o popravljanju dobrosusjedskih odnosa, ili je više bio bitan kao nastavak pokretanja konkretnih infrastrukturnih i drugih projekata sa sastanka u prosincu u Beogradu, Vučić je rekao da su "sve strategije divne" i da je "super šest inicijativa i strategija za proširenje EU".

''Ali ja sam čovjek koji je, kao što znate vrlo konkretan i o konkretnim stvarima sam i ovdje govorio. O našim auto-putevima, o našim mostovima, o tome da nam kamioni ne stoje po 15 sati na granici, da dalje uvećavamo našu ekonomsku razmjenu, da rješavamo naša otvorena pitanja. To su stvari o kojima ja umijem govoriti. A ja da budem filozof koji će rješavati pitanja za 25 godina, pa javlja mi se kako će to da izgleda za 25 godina, stvarno nisam u stanju. Nemam te mogućnosti kakve je imao Ljubiša Trgovčević ili ne znam tko drugi da mogu to na takav način. Ali da se bavimo konkretnim problemima, to možemo'', rekao je. Dodao je kako su razgovori u Mostaru bili otvoreni - "nimalo laki i slatki, ali konkretni".

''To uvijek jesu dobri razgovori. Mnogo bolji nego da nešto uopćeno pričate što nitko ne razume. Čekat ćemo naše prijatelje iz BiH i Hrvatske u Novom Sadu. Mislim da će to biti odlična prilika za dalji nastavak naše suradnje i za promociju još boljih odnosa'', rekao je Vučić.

Bljesak.info