Dok sam ja predsjednik, neću priznati Kosovo u ovim granicama, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za RTS.

Vučić je u emisiji "Upitnik" naglasio da je situacija sa Kosovom "izuzetno teška", i da "stvari treba pojednostaviti i ne obmanjivati više naš narod".

On je ponovio da nije imao podršku javnosti u potrazi za rješenjem, ali nije konkretno objasnio kakvo je rješenje nudio, prenosi Beta.

"Ne mogu ponuditi javno nešto što nisam uspio dogovoriti ni sa suprotnim taborom, ni sa međunarodnom zajednicom", odgovorio je Vučić na pitanje kakvo točno rješenje je nudio, kome i pred kim.

On je rekao da je ideja bila "o uspostavljanu granice koja bi bila pravedna i pravična", ali da za to nije imao podršku javnosti.

"Pojma nemam o čemu ćemo pričati", rekao je Vučić o sastanku u Parizu početkom srpnja i dodao da će na taj sastanak ići sa stavom da je Srbija međunarodno priznata zemlja i da ne priznaje Kosovo.

Vučić je rekao da se dešava zamrznuti konflikt, da je to najgore stanje za Srbiju, da je on pokušao da uradi "nešto što je bilo najteže" i da u tome nije uspio.

Vučić je rekao da još uvijek razmišlja o kontramjerama kosovskim taksama, da nije lako donositi takve odluke i da će sljedećeg tjedna imati sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova.

"Srbija nema pravo i ne može odustati od eurointegracija, put u Europu je put u društvo kojem želimo pripadati", rekao je Vučić i dodao da je stvar EU hoće li primiti Srbiju ili ne.

On je kazao da se nada da će uskoro biti objavljena imena ubica Olivera Ivanovića i da se traži još dokaznog materijala.

"Ja sam bio jedini koji je Oliveru pomagao i privatno i kao predsjednik države", rekao je Vučić.