Srpski predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je tijekom sinoćnjeg gostovanja na TV Prva izglasavanje Rezolucije o Srebrenici, ali i zastupnike crnogorske vladajuće većine koji su u parlamentarnu proceduru uputili prijedlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

"Crna Gora nikad neće donijeti zakon, rezoluciju ili deklaraciju o genocidu u Jasenovcu. Neće donijeti, oni su to sami rekli, ali su sami rekli to misleći kako će time kupiti dva dana oko Srebrenice i da će onda svi to zaboraviti", uvjeren je Vučić.

"Rekao sam Spajiću da me ne moraju folirati"

"Evo unaprijed vam kažem i spreman sam se ispričati ako ne bude tako i najsretniji bih bio da se ispričam, ali nažalost neće biti potrebe da se ispričam", nastavio je. Istaknuo je kako "mu je najodvratnije bilo ponašanje Crne Gore" oko Rezolucije o Srebrenice.

"Nisu me razočarali, zato što sam to i očekivao. Rekao sam Spajiću (crnogorskom premijeru) da me ne moraju folirati, da znam da će glasati za. Mi njima nećemo slati protestnu notu čak ni zbog toga što su glasali da smo genocidni", poručio je srpski predsjednik, prenosi Nova.rs.

Naveo je da ga je "teže pogodila Sjeverna Makedonija". "Najviše sam uložio u odnose s našom makedonskom braćom, ali to nije fer. Pokazalo se da je Grčka imala više kičme od Skoplja, i to je tako. Crna Gora me nije čak ni pogodila, pogodila me je zbog našeg naroda", zaključio je.