Jedan od najpoznatijih njemačkih virologa i direktor Instituta za virologiju Sveučilišta u Bonnu Hendrik Streeck jasno je dao do znanja njemačkim vlastima kako je vrijeme da se sve vrati u normalu.

No, istaknuo je kako se treba usredotočiti na znanstveno utemeljene mjere za borbu proti koronavirusa.

– Niz mjera kao što su policijski sat ili koncepti 2G-Plus nisu znanstveno dokazani kao učinkoviti, barem do sada. Sada moramo planirati pametne i razborite strategije otvaranja – rekao je Streeck u razgovoru za „Mediengruppe Münchner Merkur tz“.

Streeck, koji je i član Stručnog vijeća Savezne vlade, također smatra kako testiranja na koronavirus bez razloga nemaju puno smisla kao ni pridržavanje bilo kojeg pravila iz koncepta “G” nemaju puno smisla.

– Vrijeme je da se pažljivo vratimo u normalu. Moje je mišljenje kako više ne bi trebala postojati razlika između cijepljenih i necijepljenih – ustvrdio je Hendrik Streeck.

Streeck se i ranije oštro suprotstavljao lockdownu kao rješenju novih valova pandemije koronavirusa. Savjetovao je vlasti svih njemačkih saveznih zemalja neka se smire i ne podliježu sveopćoj masovnoj histeriji.

Fenix-magazin/MD/M.Dokoza