Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica i Ivan Sedlo 1; Livno, Sarajevo i Srebrenica 2; Gradačac 3; Brčko, Tuzla i Zvornik 4; Bugojno 5; Banja Luka, Bihać, Doboj, Drvar, Jajce i Široki Brijeg 6; Prijedor i Sanski Most 7; Grude 8; Mostar 12; Trebinje 13; Neum 15°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 936hPa, za 9hPa je ispod normale i ne mijenja se.

Danas u Bosni pretežno oblačno vijeme. U Hercegovini više oblačnosti prije podne, sunčanije u drugoj polovini dana.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C.

U Sarajevu sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana naoblačenje. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10°C.

U utorak na sjeveru i sjeverozapadu Bosne oblačno. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Novo naoblačenje u večernjim satima. Jutarnja temperatura od 3 do 11, a dnevna od 8 do 17°C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana kiša u Hercegovini, a u večernjim satima i u istalom dijelu zemlje. U Hercegovini padaline mogu biti i intenzivnije. Jutarnja temperatura od 3 do 12, a dnevna od 9 do 16°C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, Posavini i zapadnim područjima Bosne. U večernjim satima padaline u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura od 4 do 13, a dnevna od 11 do 17°C.