Ako je suditi prema pisanju AS-a, u Barceloni se sprema ozbiljna 'čistka' nogometaša koji nisu zadovoljili. Nakon, sada već povijesnog poraza (0:4) od Liverpoola na Anfieldu, madridski sportski dnevnik 'prekrižio' je desetoricu nogometaša iz Valverdeova tima.

Prvi koji odlaze su posuđeni igrači, branič iz Kolumbije Jeison Murillo i ofenzivni veznjak Kevin Princ-Boateng. Oni se vraćaju u Valenciju i Sassuolo nakon ugodnog polugodišnjeg (dobro plaćenog) odmora u Barceloni.

Nogometaš koji se gotovo sigurno rastaje sa Barcelonom je i Thomas Vermaelen. Belgijski branič je odigrao nekoliko dobrih utakmica i ove sezone, ali je često bio ozlijeđen i nije se ustalio u startnoj postavi. Istječe mu ugovor i realno je da ga neće produžiti.

Nizozemski vratar Casper Cillessen vjerojatno neće ostati na Nou Campu. Predstavljao je ozbiljnu konkurenciju Ter Stegenu, ali nije dobio pravu šansu, osim u utakmicama Kupa Kralja. Vjerojatno neće na posudbu, a priča se da će Katalonci od potencijalnih kupaca za njega tražiti 30 milijuna eura!

Prodati Philippea Coutinha ovog ljeta bitće izuzetno težak posao, čak i za najbolje svjetske agente. Njegovi blijedi nastupi, povezani s ne baš toplim odnosom s navijačima Barcelone, garancija su da će Brazilac napustiti klub.

Pokušat će ga Katalonci vratiti u Premier ligu, ali je pitanje tko će za njega platiti odštetu od 100 milijuna eura! U svakom slučaju, Coutinhova plaća od 13,5 milijuna eura Barceloni je prevelik trošak za nikakav ''promet'' brazilskog napadača.

Na listi prekobrojnih je i Samuel Umtiti, svjetski prvak s Francuskom. Propustio je ovaj branič dosta utakmica ove sezone zbog ozljeda, a često se selio na klupu, kako bi ustupio mjesto sunarodnjaku Clementu Lengletu. Dolazak Matthijsa De Ligta, samo bi dodatno zakomplicirao status Umtitija.

As piše i da bi Barca mogla da se rastane s Jeanom Clairom Todibom, iako u njegovom slučaju dolazi u obzir i posudba.

Brazilsko krilo Malcom napustit će klub, ako u ured sportskog direktora dođe bilo kakva primamljiva ponuda. Barcelona ga je platila Bordeauxu 41 milijun eura, a priča se da bi ga pustila za 35 milijuna.

Zanimljiva je situacija s Ivanom Rakitićem. Reprezentativac Hrvatske je jedan od ljubimaca Ernesta Valverdea, pa ukoliko Barca dobije novog trenera, mogao bi i Rakitić otići za Valverdeom.

Rafinha Alcantara je još jedan nogometaš koji bi trebalo da biti prodan. Ugovor ga veže do 2020. godine, pa bi ga Barcelona voljela prodati, jer će ovaj sljedećeg ljeta otići besplatno. Prošle godine Katalonci su za njega tražili 30 milijuna eura, ali će poslije zdravstvenih problema, iznos sada biti puni manji.

Zanimljiva je situacija i s Denisom Suarezom, koji se vraća s posudbe iz Arsenala, gdje je igrao, ali se ozlijedio. Suarez neće igrati do kraja sezone, a hoće li ostati u Barceloni, rano je reći. Moguće je da ga Barcelona ponovno posudi nekom klubu, jer mu ugovor istječe tek na ljeto 2021. godine.

Barca još duguje Liverpoolu za Coutinha!

Liverpool je u utorak na Anfieldu s 4:0 pobijedio Barcelonu te tako nadoknadio 0:3 iz prve utakmice i izborio finale Lige prvaka.

Nakon svega Katalonci su Redsima dužni platiti još pet milijuna eura.

Razlog je Philippe Coutinho i njegov transfer s Anfielda na Nou Camp u siječnju 2018. za 135 milijuna eura.

Bili su tu uključeni i razni iznosi, a jedan od njih je da Barcelona mora isplatiti Liverpoolu pet milijuna eura ako s Brazilcem dođu do četvrtfinala Lige prvaka ove sezone, tvrdi Liverpool Echo.

Zanimljivo, Coutinho je kada je odlazio s Anfielda kako ide na Nou Camp osvojiti Ligu prvaka, ali se ispostavilo da je od njegova odlaska Liverpool već drugi put u finalu Lige prvaka, a Barcelona s njim nijednom.