Čak 400 kilometara mladić imigrant iz Afganistana grčevito se držao za podvozje kamiona, prije nego li ga je tamo pronašla talijanska policija. Policija je kamion zaustavila na dojavu brojnih vozača, koji su užasnuti prizorom ispod kamiona, policiju obavijestili da bi muškarac koji se nalazi ispod, svakok trenutka mogao završiti na tlu i poginuti, prenosi The Local.

Policija je unatoč velikim ljetnim gužvama na autocesti sustigla kamion nadomak grada Lazija. Kamion je zaustavljen, a mladić iz Afganistana izvučen, pri čemu su policajci otkrili da se držao za podvozje pomoću dva remena.

Policija vjeruje da je mladić proputovao na taj način od luke Brindisi, 400 kilometara udaljene od mjesta gdje je kamion zaustavljen. "Bio je iscrpljen. Prebačen je u bolnicu u Frosinoneu", priopćila je lokalna policija.

Unatoč naporu kojeg je izdržao, mladić za kojeg se vjeruje da je u svojim 20-im godinama života, otpušten je u centar za prijem migranata. No, kako je rekao da neće zatražiti azil u italiji, naređeno mu je da napusti zemlju u roku sedam dana.

Vozači kamiona čitavo vrijeme nisu bili svjesni da imaju slijepog putnika pa ih je policija nakon što je to utvrđeno, pustila da nastave put prema Španjolskoj, kamo su se zaputili iz Turske.