Vozač koji je skrivio smrt dvije studentice u Sarajevu odavno je u policijskim evidencijama, a samo za prometne prekršaje dužan je državi 3.000 KM

U prvih šest mjeseci 2016. godine na ulicama Sarajeva poginulo je deset osoba, od toga pet vozača i pet pješaka, dok je 132 pješaka ozlijeđeno, objavila je Federalna televizija nakon pogibije dvije djevojke u Sarajevu nakon što je na njih naletio Golf VI.

Naime, više od 100 tisuća vozača je sankcionirano, a čak 56 milijuna maraka nije naplaćeno po osnovu kazni za prekršaje počinjene u prometu.

''Podatak da samo jedna osoba u Sarajevu duguje više od 44 tisuće maraka, dovoljno je da se ide u pravcu mijenjanja i zakona o prekršajima'', rečeno je to nedavno na javnoj raspravi o prijedlogu zakona o izmjenama i dopuna Zakona o sigurnosti na prometnicama.

Podsjećamo, u teškoj prometnoj nesreći kod Zemaljskog muzeja sinoć je poginula jedna pješakinja, dok je druga tijekom reanimacije preminula u Općoj bolnici Abdulah Nakaš. Uzrok nesreće još nije poznat. A policija i dalje traga za počiniteljem nesreće, koji je, kako sarajevski mediji navode, od ranije poznat policiji.

Oslobođenje navodi kako je djevojke usmrtio 25-godišnji Sanjin Sefić iz Sarajeva koji ima više od 3.000 KM neplaćenih kazni za počinjene prometne prekršaje.

''Prije šest godina je sudjelovao u tučnjavi ispred kafića Que Pasa na Džidžikovcu u Sarajevu, kada je došlo i do pucnjave, a tom prilikom je izboden nožem'', piše Oslobođenje.

Manja grupa građana okupila se ispred zgrade Vlade Kantona da bi izrazili nezadovoljstvo zbog pogibije pješakinja. Zahtijevaju smjenu Vlade Kantona Sarajevo, ostavke odgovornih u MUP-u KS-a te da se što prije uhiti vozač koji je skrivio nesreću.