Na međunarodnom sajmu elektronike u Las Vegasu (CES) njemački proizvođač automobila izložio je električni MPV koncept Budd-e. Vozilo koje Volkswagen opisuje kao "mikrobus za 21. stoljeće" pokazuje kako bi u eri novih tehnologija trebao izgledati duhovni nasljednik nekadašnjeg VW Kombija (Tip 2).

VW Budd-e dugačak je 4,6 m, širok 1,9 m i visok 1,8 m, a rastojanje između osovina iznosi 3,15 m.

Na prednjem dijelu vozila dominira masivna maska sa velikim amblemom proizvođača, LED farovi i dnevna svjetla, dok zadnji dio karakterišu stop svjetla jedinstvenog oblika, također izvedena u LED tehnologiji.

Nosači krova vizualno su sakriveni i stapaju se sa staklenim površinama, a automobil je opremljen 21 inčnim alu felgama. U skladu sa suvremenim trendovima uštede energije, na krovu se nalaze solarni paneli koji napajaju strujom manje potrošače u vozilu, prenosi B92.

U praktične elemente ubraja se i odjeljak za odlaganje stvari koji se poput ladice izvlači uz zadnjeg branika. Klasične retrovizore zamijenile su kamere usmjerene pozadi - umjesto u ogledalima, vozač će vizualne informacije dobivati na ekranima na instrument ploči.



Koncept Budd-e ima multifunkcionalni enterijer sa modlularnim sjedištima, a komandna ploča sastoji se od tri velika displeja. Osim pritiskom prstiju na ekrane, funkcijama u unutrašnjosti vozila može se upravljati i glasovnim, ali i takozvanim "gestovnim komandama".

VW Budd-e postavljen je na novu električnu modularnu mehaničku platformu (MEB), koju je njemački proizvođač projektirao specijalno za Plug-In hibridna i električna vozila.

Platforma je konstruirana tako da se u donjem dijelu automobila mogu smjestiti masivne pogonske baterije i druge komponente električnog sustava, pri čemu je zadržan veliki funkcionalan prostor u putničkoj kabini.

Elektromotori koji se nalaze iznad osovina dobivaju električnu energiju iz baterije kapaciteta 101 kWh. Volkswagen nije objavio specifikacije pogonskih jedinica, ali je otkrio da je maksimalna brzina vozila 150 km/h i da je u stanju da sa jednim punjenjem pređe čak 600 km, piše B92.