Nakon što je pronađeno mrtvo tijelo muškarca s dvadesetak ubodnih rana na tijelu, policiji nije trebalo dugo da identificira krvožednog ubojicu. No, na opći šok svih istražitelja, žrtvu nije ubio pomahnitali čovjek, već životinja - i to jelen!

Vodoinstalater Vladimir Kostur (59) instalirao je novi sustav za navodnjavanje na farmi u slovačkom selu Surovce, kad se 300 kilograma težak biljojed zaletio na njega, srušio ga na tlo i nekoliko puta probo rogovima.

- Taman sam stigao na farmu i krenuo Vladu pomoći oko radova, kad sam odjednom ugledao jelena kako se zalijeće na njega, ruši ga na pod i zatim bjesomućno probada rogovima. Bilo je strašno. Uvijek sam jelene smatrao dobroćudnim životinjama, ali ovo je zaista bilo stravično - kazao je žrtvin prijatelj Frantisek Cerny.

Cerny je otjerao životinju i pritrčao u pomoć onesviještenom Vladimiru. Brzo je prebačen u bolnicu, gdje je kasnije preminuo zbog teških tjelesnih ozljeda.

Liječnici su potvrdili da je žrtva imala ubodne rane po torzu, nogama i rukama.

Policija je prvo otvorila istragu, smatrajući da se radi o teškom ubojstvu, ali nakon što im je Cerny, koji je svjedočio nemilom događaju, objasnio što se ustvari dogodilo, istražitelji nisu sigurni što dalje učiniti. Policijska glasnogovornica Martina Kredatusova je kazala da će istražitelji pokušati utvrditi je li se radilo o divljoj životinji, ili je jelen bio u nečijem vlasništvu.

- Ovo je bila strašna nezgoda, a ne kriminalni slučaj. To je bila životinja, a one su nepredvidljive - kazao je farmer Martin Moravek.

jutarnji.hr