Ovo je drugi slučaj u kratkom vremenskom razdoblju gdje spomenuti pomoćni vlak iskače, rekao je izvor “Avaza” iz Željeznica FBiH

Na želježničkom kolodvoru u Čapljini iskočila je Talgo garninuta.

Prije nekoliko dana, točnije 23. siječnja oko 19 sati i 45 minuta na želježničkom kolodvoru u Čapljini iskočila je Talgo garninuta (tri vagona iste kompozicije), prilikom uvlačenja u slijepi kolosijek gdje se obično ta garnitura i ostavlja preko noći, doznaje portal “Avaza”.

Dan poslije, prema informacijama “Avaza”, poslan je pomoćni vlak iz postajr Rajlovac kako bi podigao garnituru, ali kako ne bude uvijek onako kako je planiranp i da se zataškaju izvandredni događaji, spomenuti pomoćni vlak iskočio je iz tračnica između Konjica i Bradine zbog čega dolazi do potpune obustave željezničkog prometa na više od 24 sata.

– Upozorenja strojovođa gdje postoje pisani tragovi od prije godinu dana, nadležne službe su ignorirale i pod svaku cijenu iste koji su pisali pokušavaju degradirati za što postoje mnogi pisani dokazi. Ovo je drugi slučaj u kratkom vremenskom razdoblju gdje spomenuti pomoćni vlak iskače prvenstveno zbog katastrofalno loše pruge na koje nadležni ne obraćaju pažnju.

Strojovođe koje svakodnevno prolaze ovom dionicom pruge svjedoci su katastofalnog stanja i još katastofalnijeg odnosa uprave prema svojim uposlenicima kojima svakodnevno život visi o koncu – kaže izvor “Avaza” iz Željeznica FBiH.