Na nastavku 74. sjednice, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je donijela Odluku o prijavi za sudjelovanje u Programu Federalnog zavoda za zapošljavanje za sufinanciranje zapošljavanja 2018. godine – mjera ''Prvo radno iskustvo''.

Kako je istaknuto, Vlada na taj način nastavlja dugogodišnju praksu prijama vježbenika u županijska tijela uprave čime se mladim visokoobrazovanim osobama omogućava stjecanje prvog radnog iskustva, te polaganje stručnog ispita kako bi stekli sve potrebne preduvjete za lakše konkuriranje na tržištu rada.

Vlada je pozvala sve županijske institucije, kao i jedinice lokalne samouprave u HNŽ da se prijave na javni poziv Federalnog zavoda za zapošljavanje koji će biti otvoren sutra, kako bi za što više mladih ljudi otvorili prostor za obavljanje vježbeničkog staža.

Također, Vlada je usvojila Informaciju o suradnji s UNDP-em na Projektu energetske učinkovitosti u kojoj je istaknuto kako će UNDP sudjelovati u obnovi: JU O.Š. „Suljo Čilić“ u Jablanici, O.Š. „Bijelo polje“ u Potocima, O.Š. „Čelebići“ u Konjicu i O.Š. „Ilići“ u Mostaru. Vlada je na prijedlog Ministarstva financija usvojila više redovitih odluka, uz koje i Zaključak o usklađivanju rashoda s prihodima i Operativni plan za mjesec veljaču.

Bljesak.info