Vlada Hercegovačko-neretvanske županije oštro osuđuje posljednje pojave vandalizma na području Općine Neum, počevši od skrnavljenja i lomljenja kamenih križeva u dvorištu Crkve sv. Ante do ispisivanja uvrjedljivih i potpuno neprihvatljivih napisa na više tamošnjih lokacija.

– Obadva ova izgreda imaju za cilj unošenje nemira među žitelje Neuma i skretanje pozornost na ovaj mirni gradić na našoj obali u krajnje negativnomu kontekstu. Bezuvjetno osuđujemo i beskompromisno odbacujemo ove očite pokušaje nametanja etikete ”grada slučaja” na Neum koji je naš istinski turistički biser i u kojemu županijska izvršna i zakonodavna vlast vide izniman potencijal koji pomažemo iskoristiti u cijelosti. Ovakvim neprihvatljivim ponašanjem pokušava se zasjeniti snažan angažman mjesnih vlasti, na čelu s načelnikom Draganom Jurkovićem koji, zajedno sa svojim suradnicima, od Neuma želi izgraditi cjelogodišnje turističko odredište i mjesto ugodnoga življenja, u čemu će mu Vlada HNŽ-a nastaviti pružati punu potporu. Ovom prigodom dajemo snažan vjetar u leđa i našim istražnim tijelima odnosno MUP-u i Tužiteljstvu naše županije koji će iskoristiti sva raspoloživa sredstva kako bi ušli u trag počiniteljima ali i, podizanjem razine sigurnosti, spriječili ponavljanje ovakvih i sličnih nemilih djela kojima u normalnim i civiliziranim sredinama kakav su Neum i HNŽ nema i ne će biti mjesta – jasna je poruka predsjednice Vlade HNŽ-a Marije Buhač.

Od resornoga ministra unutarnjih poslova Marija Marića izviješteni smo kako su djelatnici Policije napravili očevidne radnje u obadva slučaja i kako rade svoj posao na zaštiti sigurnosti i mira u Neumu odnosno među njegovim žiteljima i gostima, u čemu im potporu, u skladu sa svojim ovlastima i mjerodavnostima, pružaju i mjesna i županijska vlast.

Vlada HNŽ