Glasnogovornik Vlade Njemačke Steffen Seibert izjavio je da je Vlada zabrinuta zbog sve većeg broja slučajeva zaraze koronavirusom u toj zemlji, javlja Anadolija.

Podsjetio je da je samo danas zabilježeno više od 1.200 novih slučajeva, što je najveći broj od početka svibnja.

"Ove brojke zabrinjavaju Vladu i trebale bi zabrinjavati sve jer u raznim mjestima širom zemlje imamo porast broja zaraženih", kazao je Seibert, dodajući da su ovaj porast prije svega izazvali ljudi koji se vraćaju sa odmora te oni koji sudjeluju na slavljima i skupovima, ne poštujući pravilo socijalne distance.

Upozorio je da je porast broja zaraženih posebno prisutan među mladim ljudima, dodajući da upravo oni, zbog toga što se više kreću, mogu mnogo brže prenijeti virus na druge.

Naglasio je stoga kako građani moraju biti mnogo više oprezni i pažljiviji.

"Pratit ćemo svakako kako se kreću brojke. Za sada je naš zdravstveni sustav  dobro pripremljen", dodao je Seibert, dodajući da je najvažnije spriječiti da ponovo ne dođe do porasta broja zaraženih.

Apelirao je na građane da poštuju pravila socijalne distance i održavanja higijene te da nose maske na mjestima gdje je to potrebno.

S druge strane, Vlada savezne države Hessen donijela je odluku o obaveznom nošenju maski za učenike i nastavnike u školama u novoj školskoj godini koja će početi u ponedjeljak.

Prema posljednjim podacima, u protekla 24 sata u Njemačkoj je registrirano 1.226 novozaraženih, čime je ukupan broj slučajeva povećan na 218.519.

Proteklog dana od posljedica zaraze koronavirusom preminulo je šest osoba, čime ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 sada iznosi 9.207, a od početka epidemije oporavilo se 198.800 osoba.