„U duhu međusobnog uvažavanja i kontinuiranog dijaloga danas je održan sastanak dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade HNŽ i ministara dr. sc. Rašida Hadžovića i Adnana Faladžića sa Slavkom Laušem i Omerom Tipurom,  predsjednicima sindikata uposlenih u osnovnom obrazovanju u HNŽ“, kazao je  Pero Ćiro Pavlović, glasnogovornik Vlade u izjavi za medije.

Dodao je, također, kako je u svezi sa zahtjevom sindikata oko koeficijenata za obračun plaća, istaknuto kako se radi o složenoj i financijski vrlo zahtjevnoj problematici.

„Stoga je dogovoreno žurno formiranje zajedničkog povjerenstva koje će činiti predstavnici Vlade, resornog Ministarstva i sindikata. Zadaća povjerenstva bit će izrada cjelovite analize stanja u području osnovnoga obrazovanja i predlaganje konkretnih, realno mogućih i održivih rješenja. Ujedno, iskazano je razumijevanje za napore koje Vlada HNŽ čini kako bi se, kroz brojne projekte poput obnove školskih zgrada i športskih dvorana, angažiranja asistenata u nastavi za djecu s posebnim potrebama i preuzimanje financiranja prijevoza učenika za što se godišnje izdvaja oko 3 milijuna KM,  poboljšala kvaliteta uvjeta obrazovanja. Također, pozdravljene su aktivnosti u svezi s poboljšanjem materijalnog položaja prosvjetnih djelatnika dosljednim poštivanjem odredbi kolektivnog ugovora i izdvajanjem više od 18 milijuna KM za izvansudske nagodbe“, kazao je glasnogovornik Pavlović.