Na danas održanom nastavku 78. sjednice, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je usvojila Plan i program Uprave za ceste Ministarstva prometa i veza HNŽ za 2018. godinu koji obuhvaća održavanje, zaštitu, rekonstruiranje, izgradnju i druge mjere i aktivnosti koje se provode u cilju očuvanja postojeće cestovne infrastrukture i sigurnosti cesta. Za nastavak realiziranja projekata iz 2017. godine osigurano je 4.582.156,15 KM, a za planirane projekte u ovoj godini iznos od 4.035.430,64 KM.

Među najznačajnijim projektima koji će se realizirati istaknuti su saniranje dionica: Prozor-Varvara (dionica Podbor-Aćimići), Tromeđa-granica Zapadnohercegovačke županije, Žitomislić-Čitluk, Dračevo-Cerovica, Čapljina-Struge-Gabela, Stolac-Brana, Sovićka vrata-potok Zec, Konjic-Borci, Glavatičevo-Bjelimići, Kostajnica-Buturović Polje i Potoci-Rujište-Ćesim.

Vlada je usvojila i Program utroška sredstava za novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji u iznosu od 1.200.000 KM. Istaknuto je kako je cilj Programa podizanje proizvodnje na razinu samoodrživosti, povećanje kapaciteta, zadržavanje stanovništva u ruralnim područjima i razvitak poljoprivrede koja je od značaja za turizam i ekologiju.

Usvojena su i izvješća o izvršenju Proračuna HNŽ i tekuće pričuve za 2017. godinu.

Vlada HNŽ