U Hercegovini te u središnjim dijelovima Bosne sinoć je puhao jak vjetar, brzinom više od 90 kilometara na sat, što prelazi u domenu žestoke oluje, kazao je za "Avazov" portal Dženan Zulum, meteorolog Federalnog hidrometeorolškog zavoda.

Kako je kazao, na mjernim stanicama još nisu spremne sve analize, ali se prema prognozama meteorologa i u narednom razdoblju očekuju jači udari vjetra.

- U našoj zemlji u narednom razdoblju očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U utorak od sredine dana kiša se očekuje u većem dijelu zemlje, na planinama i slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. Prijepodne jugo, u drugoj polovici dana vjetar u skretanju na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje od 6 do 10 stupnjeva . Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14 stupnjeva -  priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U srijedu se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme i bez padalina. Vjetar slab, ujutro sjevernog smjera. Sredinom dana vjetar u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, a najviša dnevna između 7 i 14.

- U četvrtak, uz jače naoblačenje sa zapada očekuju se padaline u cijeloj zemlji. Puhat će vjetar umjerene jačine, s jakim udarima južnog i jugozapadnog smjera. Na planinama snijeg, a u nizinama kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 8, a najviša dnevna između 3 i 10 - navodi se iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH.

Također, očekuje se postepen pad temperature zraka od sredine dana što će i u nizinama u Bosni uvjetovati susnježicu i snijeg. U noći na petak prestanak padalina.

- Nove padaline te jak vjetar, s olujnim udarima, južnog smjera se očekuju u petak poslijepodne u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini, a u noći na subotu u cijeloj zemlji. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13 stupnjeva - dodaje se u priopćenju. (prvi.tv)