Prateći trendove u turzimu, posebno u sredinama s lošije razvijenom turističkom ponudom i slabom promocijom onoga što određeni prostor može ponuditi u turističkom smislu, u završnoj je fazi projekt izrade prvog turističkog portala, koji je dio kampanje turističko-medijske promocije Rame, koju su pod nazivom #VisitRama pokrenuli rportal.eu i rama-prozor.info u svibnju ove godine
 
Portal će se baviti isključivo turizmom i temama vezanima za turizam. Sadržavati će cjelovitu ponudu ramskoga kraja, kao i sve potrebne informacije za planiranje dolaska i boravak na određenoj destinaciji u Rami. Na ovaj način domaćoj, ali i široj javnosti, cilj je predstaviti cijelo ramsko područje. Od restorana i smještaja pa do Ramskog jezera, i svega što ono nudi. Također, u sadržaju portala svoje mjesto dobit će i ramske planine, koje još uvijek nisu dovoljno predstavljene široj javnosti, iako je na tome planu HPD „Rama“ napravio veliki iskorak.

Predstavljanjem Rame kao turističke destinacije, proširit će se i turistička ponuda Hercegovine. Izradu turističkog portala vode domaći ljudi u suradnji s poznatom turističkom agencjom iz Zagreba.