Viši sud u Novom Sadu odobrio je izručenje Sanjina Sefića pravosudnim organima Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Klix.ba.

"Sud je donio odluku da su ispunjene pretpostavke za izručenje. Slijedi čekanje da odluka postane pravosnažna jer na nju postoji pravo žalbe u roku od tri dana od kada stranka primi rješenje. Kada ona postane pravosnažna, spisi se dostavljaju Ministarstvu pravde koje donosi konačnu odluku o izručenju", rekla je za Klix.ba Ivana Karapandžić, glasnogovornica Višeg Suda u Novom Sadu.

Kako je objašnjeno, s obzirom na navedenu proceduru, sljedećeg bi se tjedna mogla donijeti konačna odluka o njegovom izručenju pravosudnim organima Bosne i Hercegovine, odnosno Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Sanjin Sefić je priveden u Srbiji nakon što je pobjegao iz BiH zbog izazivanja prometne nezgode u Sarajevu u kojoj su poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč.

Sefić je priveden 12. listopada nakon što je dan ranije u Srbiju prešao preko graničnog prelaza Uvac. Njegov uspješni bijeg iz Bosne i Hercegovine okarakteriziran je kao savršena ilustracija neuvezanosti i neozbiljnosti policijskih agencija naše zemlje.