Prosvjed nazvan Dan bez imigranata, zbog kojeg su prošli tjedan na jedan dan zatvorene brojne firme i radnje širom SAD-a, ipak je ostavio posljedice na uposlenike koji su odlučili da sudjeluju u demonstracijama, prenosi Independent.

Više od stotinu radnika širom SAD-a navodno je otpušteno zbog sudjelovanja u "Danu bez imigranata" koji je uključivao prosvjede protiv imigracijske politike predsjednika Donalda Trumpa.

U ovoj kampanji su radnici koji su rođeni izvan SAD-a pozvani da na jedan dan odbiju sudjelovati u američkoj ekonomiji.

Oko 20 osoba zaposlenih u Bradley Coatings, firmi koja se bavi farbanjem i lakiranjem u saveznoj državi Tennessee, u srijedu je obavijestilo svoje nadređene da neće doći na posao u četvrtak, te da će izgubljeno radno vrijeme nadoknaditi u nedjelju.

Međutim, u četvrtak im je rečeno da su otpušteni, izvještava NBC4.

Robert Peal, odvjetnik ove firme je za NBC4 rekao da firma "nije imala drugog izbora osim da otpusti ove osobe. Razlog što se ovi radnici nisu pojavili na poslu, sudjelovanje u mirnim demonstracijama, nije imao ništa sa odlukom BCI ("Bradley Coatings, Incorporated", op.a.) da ih otpusti."

Ovaj slučaj nije jedini. Lokalne medijske kuće širom zemlje izvještavaju da su radnike zatekli otkazi kada su se htjeli vratiti na posao.