U caffe baru „Bukovica„ u Bukovici jučer je održan uskrsni turnir u tucanju jaja. Na turniru su sudjelovali mnogi poklonici ovog tradicionalnog običaja od: Širokog Brijega, Posušja i mnogih mjesta općine Tomislavgrad. Najzanimljivija borba odvijala se između starih znanaca, Bukovčana i Seoničana. Ovaj put su Bukovčani bili uspješniji, piše omolje.com.

Naglasimo da je na turniru pored mnogobrojnih muškaraca sudjelovala i jedna djevojka, pokazavši veliki talent i ostvarivši zavidan rezultat.

Natjecanje je održano u dvije kategorije: jaja od kokoši gdje je bilo 40 natjecatelja i jaje od morke ili firaunke sa 63 natjecatelja.

U zanimljivom turniru nije nedostajalo uzbuđenja i natjecateljskog duha. Koliko su neki pridavali pozornosti ovome natjecanju govori i činjenica da su se jaja nabavljana po cijeloj Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Moglo bi se reći da je ovaj događaj više od tradicije.

Naglasimo da je ovaj uskrsni natjecateljski turnir dobio dimenziju više, prerastao je u humanitarnu akciju gdje su finalisti u tucanju kokošjim jajima, Mile Stanić i Mate Kelava, novčanu nagradu, a i dodatna sredstva koja su prikupljena od svih sudionika turnira, darovali obitelji Nevistić za liječenje male Tamare. Pobjednici turnira za osvojeno prvo i drugo mjesto dobili su pehare, kao uspomenu na ovaj izvrsno organiziran uskrsni turnir u Bukovici. Pobjednik ovog dijela turnira je Mile  Stanić a drugo mjesto osvojio je Mate Kelava. Od srca čestitamo finalistima na hvale vrijednu humanu akciju. Napomenimo da je prikupljeno je 1540 € i 890 KM.

U drugom dijelu natjecateljskog turnira u tucanju jajima u finalnom odmjeravanju u tvrdoći jaja od morke bili su: Josip Bagarić „Mujkin“ i Mate  Bagarić „Antišin“. Tvrđa jaja imao je Josip Bagarić i on je ovogodišnji pobjednik. Također i u ovoj kategoriji finalisti su dobili pehare kao uspomenu na natjecateljski turnir.

Organizator se pobrinuo da natjecanje protekne u fer i korektnoj borbi i da nikome ništa ništa ne nedostaje. Za sve sudionike i goste bio je organiziran ručak. Odličan gulaš djelo Filipa Kelave koji je svojim okusom i kvalitetom oduševio je i najprobirljivija nepca.

Veliku fotogaleriju s ovoga natjecanja pogledajte na omolje.com.