Više od milijun Zdravo Marija izmoljeno je za sigurnost pape Franje a na poticaj učenika Škole sv. Karla Boromejskog iz Nadbiskupije New Orleans, izvijestio je National Catholic Reporter.

Na poticaj svojih učitelja i zajedno s njima, 462 osnovnoškolca počeli su u rujnu 2014., nakon što je objavljeno da je Papa meta islamističkih napada, moliti svaki dan jednu Zdravo Mariju za sigurnost poglavara Crkve.

Željeli smo učenicima posvijestiti važnost i snagu zajedničke molitve, pojasnila je NCR-u ravnateljica Mary Schmidt. Ubrzo su se učenicima u molitvi pridružili i njihovi roditelji, a nakon što je o molitvenoj akciji izvješteno u mjesnim i nadbiskupijskim crkvenim novinama, javljali su se novi molitelji među kojima i učenici susjednih osnovnih i srednjih škola.

Brojale su se Zdravo Marije samo onih koji su se javili školi da mole, a od molitelja se tražilo da i naznače koliko su molitava izmolili. Svaki tjedan bi se izvijestilo o uspjehu molitvene akcije. Na Veliki četvrtak, prije uskrsnih školskih praznika, ravnateljica je objavila da je ukupno izmoljeno 1.031.840 Zdravo Marija za sigurnost pape Franje što je izazvalo, kako je objavio NCR, prenosi Ika, veliku radost među učenicima.

prvi.tv