• Više od 1000 mladih na zajedničkom Hodočašću Mladeži HDZ BiH i Mladeži HDZ RH u Jajcu
  • Više od 1000 mladih na zajedničkom Hodočašću Mladeži HDZ BiH i Mladeži HDZ RH u Jajcu
  • Više od 1000 mladih na zajedničkom Hodočašću Mladeži HDZ BiH i Mladeži HDZ RH u Jajcu
U subotu 26.kolovoza 2017. godine Mladež HDZ BiH i Mladež HDZ RH organizirali su Hodočašće u Jajce na kojemu se okupilo više od 1 000 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine , Republike Hrvatske, ali i dijaspore. Hodočašće je pokazalo  veliku organiziranost i snagu Mladeži HDZ BiH, ali i povezanost i zajedništvo dvije Mladeži i cjelokupnog hrvatskog naroda. S pravom se može reći da su Jajce i Podmilačje jučer bili centar Bosne i Hercegovine.

S mladima je hodočastilo visoko izaslanstvo HDZ BiH predvođeno predsjednikom HDZ BiH i Predsjedateljem Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem.

Hodočašće je započelo okupljanjem sudionika u  centru Jajca gdje su hodočasnici upoznati s bogatom povijesti hrvatskog naroda u kraljevskom gradu Jajcu i prirodnim ljepotama kojima obiluje ovaj kraj. Mladež je zajedničko hodočašće nastavila pješačenjem do Podmilačja, najstarijeg svetišta u Bosni i Hercegovini gdje je sudjelovala na svetoj misi koju je predvodio fra Julijan Madžar.

"Mladež duboko osjeća potrebu zajedništva i jedinstva u svim sferama života, a Hodočašćem smo pokazali zajedništvo u molitvi i katoličkoj vjeri koja je očuvala hrvatski narod na ovom području kroz stoljeća. Čvrsto vjerujemo da su nam te vrijednosti potrebne u vremenu u kojem živimo. Samo ako čvrsto stojimo na zemlji sa svojim vrijednostima, svi zajedno , kao danas možemo praviti pozitivne iskorake u društvenoj zajednici" kazao je predsjednik Mladeži HDZ BIH Mario Mikulić.

Mladež HDZ BiH  i Mladež HDZ RH zajedno s okupljenima je poslala snažnu poruku mira, zajedništva i jedinstva hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, ali i spremnost na žrtvu i molitvu koja je mlade ljude duhovno pripremila za sve izazove koji stoje pred nama u budućnosti.