Ukupni prihodi kompanije Violeta iz Gruda u 2023. godini su po prvi put premašili iznos od 400 milijuna KM.

Ukupni prihodi kompanije lani su bili točno 401.834.745 KM, dok su godinu ranije bili 372 milijuna KM, a godinu prije toga 282 milijuna. Po tom se vidi koliko brzo ova kompanija raste. Dobit je prošle godine narasla na 49 milijuna KM, u usporedbi s 34 milijuna KM godinu ranije.

Violeta je po ukupnim prihodima prošle godine postala najveća kompanija u Hercegovini, piše BiznisInfo.ba.

Naime, 2022. najveća kompanija u Hercegovini po prihodima bila je Aluminij Industrija s prihodima od preko milijardu KM. No, prihodi Aluminij Industrije lani su drastično pali na samo 330 milijuna maraka, dok je dobit pala sa 55 na manje od 3 milijuna KM.

Podsjetimo, Violeta i njezin vlasnik Petar Ćorluka investiraju svake godine velika sredstva u nove projekte i u širenje proizvodnje. Nedavno su kupili čapljinsku Lastu čiji su proizvodi ponovno hit na tržištu BiH, ali i šire.

Također, ove godine kreće s radom nova Violetina tvornica kartonske ambalaže koja će biti najmodernija u ovom dijelu Europe.

Kompanija Violeta, kako je nedavno objavljeno, uskoro kreće s gradnjom trgovačkog centra koji će se nalaziti u središtu Gruda, ali i hotela visoke kategorije s popratnim sadržajem u istom gradu.

Osim toga, kompanija Violeta kupila je austrijsku firmu Schmid Maissau, čime je provela veliku akviziciju na teritoriju Europske unije. Riječ je o brendu poznatih austrijskih medenjaka koji je star čak 110 godina, čime se domaćoj kompaniji otvaraju vrata europskog tržišta.

Ćorluka investira i u turističke potencijale na jadranskoj obali u Hrvatskoj.

Iako se radi o ogromnom uspjehu, sve ovo bi zapravo mogla biti samo jedna stepenica u razvoju hercegovačke poslovne imperije, piše BiznisInfo.ba.

Naime, Ćorluka ne krije da nema namjeru stati te je nedavno kazao da Lastu za pet godina vidim kao jednog od lidera u cijeloj Europi.