Maske u javnom prostoru postale su žestoka tema rasprave, posebice u SAD-u. Iako velik broj ljudi nosi maske, ima jedan dio koji pak to odbija jer smatra kako to narušava njihovu slobodu.

Snimka žene koju nasilno izbacuju iz dućana završila je na internetu i izazvala burnu raspravu, piše LiveLeak. 

U dućanu u Long Beachu u Kaliforniji došlo je do sukoba između žene koja je dobila nositi masku, te drugih kupaca. Navodno je sve krenulo kad je ženi bez maske rečeno da je mora staviti na što je ona posprejala kupce s maskom sa suzavcem, pišu američki mediji

Nakon toga došlo je do fizičkog sukoba u kojem je žena bez maske nasilno izbačena iz dućana.  

U pojedinim trenucima može se čuti kako viče 'daj mi moje ključeve' dok je po podu vuče žena. Za njima ide muškarac koji u rukama nosi torbicu od žene bez maske.
 


Snimka je izazvala brojne rasprave. Mnogi se potpuno slažu s metodom, međutim neki smatraju kako je ovo bilo pretjerano.  

"Ja sam za nošenje maski, ali ako netko stavi ruke na tebe i počne te vući po podu, trebaš ih upucati", stoji u jednom komentaru.  

"Ovo je napad. Protiv budale s maskom treba biti podnesena kaznena prijava. Ovo je lažna pandemija, ljudi!", smatra drugi 

"Svi vi koji ne želite nositi maske, idući puta kad trebate operaciju svi liječnici i medicinsko osoblje trebaju imati osobnu slobodu ne nošenja maski i pranja ruku prije operacije. Ja nosim masku 10-12 sati svaki dan u bolnici, dok neki od mojih sunarodnjaka ne mogu nositi masku 15 minuta u dućanu", smatra jedan od komentatora.