Sa zgrade u strogom centru Zagreba, u Jurišićevoj 6, u kojoj je među ostalim smješteno i Kino Grič, ali i na uglu poslovnica Hrvatske narodne banke i koja se trenutno obnavlja, oko 16 sati odlomili su se veliki komadi žbuke i uz jaki tresak pali na pločnik i tramvajsku prugu, piše Jutarnji list.

Srećom, nitko od prolaznika nije ozlijeđen, a iza 17 sati radnici su već počistili žbuku, a policija je postavila traku i u tijeku je očevid. ''Sve će se urušiti. Tramvaj je zaustavljen, žice su pale. Užas'', javio je jedan čitatelj RTL-ovog portala.

''Bila sam u skladištu kad sam odjedanput čula da je nešto tresnulo. Jako se čulo, sva ulica je bila u prašini. Radnici su to brzo očistili, komadi su bili prilično veliki'', ispričala je prodavačica iz jedne trgovine nasuprot.
 


Na tom dijelu zgrade sa koje su pali komadi žbuke je inače postavljeno skelsko platno, skela, a postavljena je i ograda na pločniku i upozorenja prolaznicima da su u tijeku radovi.

Inače, nakon urušavanja dijela zgrade u Jurišićevoj policija je zaprimila nekoliko dojava oko 15.30 sati. Cigle koje su se urušile tijekom izvođenja građevinskih radova na krovu objekta oštetile su električne vodove i rasvjetu pa je došlo i do tramvajskog zastoja

Kad se stvore sigurnosni uvjeti, zagrebačka policija koja je ogradila cijeli prostor i blokirala prolaz po Jurišićevoj, provest će očevid na mjestu radova.

Trenutno se obavljaju razgovori sa radnicima izvođača radova kako bi se između ostaloga utvrdilo i je li bilo eventualnih propusta prilikom postavljanja sigurnosne zaštite na prostoru oko dimnjaka radi izbjegavanja bilokakvih opasnosti za radnike i za prolaznike.