U turskom parlamentu danas je izbila je tučnjava između zastupnika vlasti i opozicije tijekom napete rasprave o vojnoj umiješanosti Turske na sjeverozapadu Sirije. Video snimke su pokazale kako se više desetina zastupnika iz stranke predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i glavne opozicijske stranke guraju i udaraju dok drugi pokušavaju spriječiti tučnjavu.

Inače, tučnjave su česta pojava u turskom parlamentu.

Današnji sukob je počeo tijekom govora Engina Ozkoca, člana opozicijske Republikanske narodne stranke (CHP) koji je ranije na konferenciji za novinare Erdogana nazvao "nečasnim, neshvatljivim, malim i izdajnikom."

On je optužio Erdogana da šalje tursku djecu u rat dok je njegovo potomstvo navodno izbjegavalo dugogodišnju vojnu službu.

Tijekom govora pred članovima svoje stranke, Erdogan je ranije optužio opoziciju da je "nečasna i izdajnička" zbog ispitivanja vojnog sudjelovanja Turske u sjeverozapadnoj sirijskoj provinciji Idlib. Napetosti rastu nakon smrti više od 50 turskih vojnika u Idlibu u proteklih mjesec dana, uključujući 33 koji su ubijeni u napadu u četvrtak.

Turska je poslala tisuće vojnika u Siriju kako bi pomogla u sprečavanju ruske ofanzive sirijske vlade da povrati provinciju Idlib i podrži borce sirijske opozicije, prenosi N1.