Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu koja Stipu Prlića i Zorana Bakulu, nedavno smijenjene članove uprave Hrvatskog telekoma iz Mostara, tereti za korupciju u aferi u kojoj su optuženi da su za dobivanje poslova primali mito od vlasnika marketinške agencije SV-RSA Neven Kulenović.

Kako je u petak priopćeno iz državnog Suda BiH, Prlić i Bakula su, zlorabeći svoj položaj predsjednika i člana uprave HT Mostara, sklapali ugovore s marketinškom agencijom SV-RSA iz Sarajeva, koja je na natječaju za usluge oglašavanja bila trećeplasirana. Time su, po priopćenju, prekršili Zakon o javnim nabavama BiH i pogodovali Nevenu Kulenoviću i njegovoj agenciji SV-RSA. Za sklapanje tog posla Prliću i Bakuli je s računa tvrtke ‘3Media Limited’ s Gibraltara, čiji je opunomoćenik Neven Kulenović, u više mjesečnih rata isplaćeno oko 170.000 eura na bankovne račune u Austriji.
 

U optužnici stoji i da su njih dvojica, kao članovi uprave HT Mostar, tvrtke u kojoj su T-HT i Hrvatska pošta suvlasnici s 44,67 posto udjela, svojim nezakonitim radnjama omogućili SV-RSA-u stjecanje protuzakonite imovinske koristi u iznosu od 3,4 milijuna eura./HMS/