Težak pad viđen je u spustu na legendarnoj stazi Streif. 

Nesretni Švicarac Urs Kryenbühl (26) etio je duže od 60 metara brzinom oko 150 km/h nakon čega je užasno prizemljio pred samim ulaskom u ciljnu ravninu.

Prve informacije govore da je navodno zadobio tešku ozljedu glave, te da u trenutku prebacivanja u bolnicu helikopterom nije bio u stanju pričati. Međutim, austrijski ÖRF javio je kako je Kryenbühl po dolasku u bolnicu uspio razgovarati s liječnicima. Točna težina njegove ozljede zasad nije poznata.

'Zaista se ne sjećam kad sam tako nešto vidio! Nakon ovoga nitko više ni nema volje za utrku", komentirao je, između ostaloga, Elias Kolega, u izravnom prijenosu na HRT-u. Prekid utrke nakon tog pada trajao je nekih pola sata.

Valja reći kako je teškom padu Kryenbühla prethodio pad Amerikanca Ryana Cochran-Sieglea, ali je ubrzo potom utrka nastavljena sve do pada Kryenbühela. Kasnije je utrka ponovno prekinuta zbog jakog vjetra. Kako je i vidljivost na stazi bila sve lošija, organizatori su odlučili prekinuti natjecanje nakon startnog broja 30.
 


U utrci je inače pobijedio Švicarac Beat Feuz (1:53.77), ispred Matthiasa Mayera (+0.16) i Dominika Parisa (+0.56). Prva je to Feuzova pobjeda u Kitzbuehelu nakon što je četiri puta završavao na drugoj poziciji.

Vodstvo u redoslijedu spustaša preuzeo je Mayer sa 238 bodova, drugi Feuz ima 226, dok je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde, koji je završio sezonu zbog ozljede koljena, treći sa 190 bodova.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Francuz Alexis Pinturault sa 778 bodova, drugi Kilde ima 560, a treći Švicarac Marco Odermatt 501. Filip Zubčić je peti sa 462 boda, četiri manje od četvrtog Austrijanca Marca Schwarza.

Za subotu je predviđen još jedan spust u Kitzbuehelu, dok će se u nedjelju voziti superveleslalom.