Cijela Imotska krajina je u šoku i nevjerici zbog stravične prometne nesreće u tunelu Sveti Ilija u Zagvozdu. Frontalni sudar BMW-a serije 5 i Citroen C4  uzeo je jedan mladi život. Poginuo je 24-godišnji T. L. iz Glavine Donje koji je upravljao BMW-om. Podlegao je teškim tjelesnim ozljedama u KBC Split nedugo nakon nesreće, dok se za život drugog vozača, koji je upravljao Citroenom C4 još uvijek liječnici bore za život i nalazi se u teškom stanju.  Riječ je o mons. Anti Joziću kojega je papa Franjo imenovao 2. veljače naslovnim nadbiskupom Cisse i apostolskim nuncijem Bjelokosne Obale, a njegovo ređenje trebalo se održati 1. svibnja u konkatedrali sv. Petra u Splitu.

Brzina je i ovaj put uzrokom još jedne stravične nesreće na našim cestama. O kakvoj je silini udara bila riječ najbolje svjedoči činjenica da je motor BMW odletio četrdesetak metara od ostatka olupine, piše 24sata.hr
 

Na internetu se pojavila i snimka nesreće koju je 'uhvatila' nadzorna kamera iz tunela. Na snimci se jasno vidi kako se BMW zanosi u suprotnu traku i frontalno udara u C4, nakon kojeg dolazi do zasljepljujućeg bljeska, vjerojatno eksplozije.

Oni koji su se našli tog trenutka u tunelu Sveti Ilija dugačkom 4200 metara, na samom ulazu, svjedoče o užasnom prizoru. Automobili su bili doslovno smrskani i sve je bilo u dimu. Na mjesto nesreće odmah su izišli vatrogasci i policija. Očevid je trajao do kasnih noćnih sati, a tunel je bio zatvoren za promet do 1.45 sati.

Nesretnom mladiću iz Imotskog unatoč naporima liječnika nije bilo spasa.

- Od malih nogu je volio automobile, otac mu ima autolimarsku radionu. Bio je veseo i bezbrižan, ali je nadasve volio kada se nalazio za upravljačem automobila - pričaju prijatelji i poznanici preminulog mladića.

Kako neslužbeno doznaje 24sata.hr, nesretni mladić nije vozio svoj automobil, već je vozio BMW od prijatelja. Cijeli Imotski tuguje za nastradalim mladićem za kojega svi imaju samo riječi hvale.

- Pamtit ćemo ga kao momka koji je volio život i živio ga punim plućima, ali i kao momka kojemu su automobili bili ljubav i strast - kazuju nam Imoćani.

Ova zastrašujuća snimka jasno pokazuje koliko je potrebno držati se ograničenja brzine, pogotovo u tunelima.

- Nacionalni prioritet je da sve tunele na autocestama i državnim cestama odmah opremiti certificiranim radarskim kamerama za mjerenje brzine, koje bi uvelike obeshrabrili nerazumne i pogibeljne jurnjave u kakvu se upustio krajnje neodgovorni vozač BMW-a - smatra Željko Marušić, prometni stručnjak.