Njemačka proteklih godina nema mira kada je riječ o islamističkim radikalima, bilo da se radi o brutalnim napadima, širenju islamističke ideologije ili bizarnim slučajevima poput ovoga, kojega ćemo sada objaviti. Iako ne znamo kako ga kategorizirati, ono što sigurno znamo je to, da u sebi nema nikakvu pozitivnu poruku, već upravo suprotno – poziv na nasilje i raspirivanje mržnje. Uostalom, zbog toga se njime i bavi njemačka policija i tamošnje sigurnosne službe.

Naime, njemačka služba državne sigurnosti pokrenula je istragu protiv sirijskog YouTubera koji je objavio video u kojemu je prikazana akcija oružanog napada na njemačke policajce. Fayez Kanfash, 23-godišnji Sirijac, koji je u Njemačku kao izbjeglica stigao 2016. godine, i sadašnji stanovnik Luckenwalda u Brandenburgu, snimio je 8-minutni video u kojemu je izveo napad na navodne njemačke policajce.

Sudeći prema snimkama, Kanfash, šuljajući se kroz šumu, najprije napada jednog policajca, odmah ubija drugog pucnjem iz pištolja, a zatim “uživajući”, puca u još nekoliko policajaca iz neposredne blizine. Nakon toga uzima odoru i oružje.

Kanfashov YouTube ima preko milijun pretplatnika, a prema njemačkoj sigurnosno-obavještajnoj službi tjedno zarađuje i do 1000 eura.

Kako pojašnjava jungefreiheit.de, početkom studenog Sirijac je već izazvao bijes stanovnika Berlina, kada je čovjeka maskiranog  u Emmanuela Macrona vodio ulicama njemačke prijestolnice, udarajući ga remenom i vičući “pas” na arapskom jeziku, piše Geopolitika.news.