"Pogođeni pandemijom i Covidom 19. svaki naš plan je poremećen. Život nam se promijenio, navike obveze druženja i nastupi. Međutim odlučili smo ne odustati. Živjeti jer život ide dalje. Uzdat se u Božju providnost i bolje sutra za cijeli svijet", kazala je za naš portal voditeljica etno skupine Čuvarice Biljana Glibo.

Ovoga Došašća etno skupina Čuvarice sa svojim sviračima Ivanom, Milanom i Davidom, koji ovom prigodom imaju ulogu pjevača, odlučile su napraviti nešto novo. Jedan projekt „Božić  kroz pjesmu u našim srcima “. Odlučile su posjetiti svaku župu u našem ramskom kraju i donijeti svima nama, onima koji su tu i onima koji nisu tu, ali su srcem i dušom u svojoj Rami, pjesmu iz njihove župe.

Ova vrijedna skupina radi neumorno tijekom cijele godine i njihov rad je prepoznatljiv široj publici. Ono što krasi ovu skupinu jeste njihov pozitivni duh i ljubav prema svima. Kroz ovih deset godina od kada skupina postoji  prošlo je dosta generacija i članica. Puno rada,truda,odricanja i žrtve su prošle zajedno, ali nikad nije u pitanje došao njihov glavni cilj a to je da grade jednu obitelj i zajedništvo. I zato su i pokrenule i ovaj projekt zajedništva jer Rama može samo zajedno biti ukras i ponos svima.

Prvo snimanje su imale prošli tjedan u crkvi Presvetog Srca Isusova u Prozoru i izveli su pjesmu „Poslan bi anđel Gabrijel“. 
 

Ovaj tjedan su posjetile župu sv. Franje Asiškoga u Rumbocima i snimile pjesmu „O pastiri vjerni čuvari“.  Iznimno su sretne jer su prihvaćene od strane župnika i zahvalne na dopuštenju za snimanje.
 


Suradnja s snimateljima Moment Catchers Mariom Beljom i Mateo Beljom urodila je velikim plodom. Prvo su snimili dva njihova spota za pjesmu „Zemljo moja“ i „Cure Hercegovke“ a sad snimaju i sve nastupe po župama. Profesionalnost i želja za radom ovog mladog dvojca je za svaku pohvalu.  

Na glasoviru svojim skladnim sviranjem Čuvarice prati Katarina Zadro vrijedna učenica šestog razreda niže glazben škole.
Toliko za ovu priliku o istoj temi nastavljamo slijedeći tjedan.