Juventus je u švicarskim Alpama izgubio od Borussije (D) 0-2, a Milan u kineskom Shenzhenu pobijedio Inter 1-0

Mario Mandžukić debitirao je za Juventus u prijateljskoj utakmici protiv dortmundske Borussije, u švicarskom San Gallu Stara dama je izgubila 0-2, a naš je reprezentativac na terenu proveo 55 minuta i promašio jednu dobru prigodu glavom.

Kako talijansko prvenstvo počinje sedam dana kasnije od njemačkog, Juve je u ranijoj fazi priprema i premda poznajemo Mandžu kao “uvijek spremnog”, izvjestitelj La Gazzette dello Sport objavljuje “svijetu i gradu” da “napadaču iznimne stature nedostaje kondicije”.

Trener talijanskog prvaka Massimiliano Allegri započeo je utakmicu u formaciji Božićnog drvca (4-3-2-1), s Dybalom i Moratom iza isturenog Mandžukića, a završio s 3-5-2, u špici sa Zazom (zamijenio Mandžu) i Clemenzom.

- Dybala i Morata imaju takve realizatorske kvalitete da bi trebali biti bliže vratima, sugerira iskusni Gazzettin novinar Luca Calamai koji očito nije Mandžukićev fan.
 

Od Juveovih pojačanja nije nastupio Khedira, a na drugoj strani, Thomas Tuchel je nastavio s istom postavom i formacijom koju je koristio i Jürgen Klopp. Zabili su Aubameyang u 40. i Reus u 64. minuti.

Na drugom kraju svijeta, u kineskom Shenzhenu, pred 38.000 gledatelja snage su odmjerili gradski rivali Milan i Inter. Siniša Mihajlović je nadvsio svog nekadašnjeg učitelja Roberta Mancinija 1-0, pogodak za ‘rossonere’ zabio je stoper Mexes u 63. minuti. Za Inter su i Brozović i Kovačić ušli s klupe, u 60. odnosno 75. minuti, a u analizi pluseva i minusa spominje se samo ‘Broz’ i to po dobru, Gazzetta mu je dala zelenu kvačicu.

Kao zanimljivost se ističe da je Mancini zavrpio utakmicu s “netipičnih 3-5-2”, s Kovačićem u sredini veznog trokuta (Pirlo!), a Hernanesom i Brozovićem kao “visokim krilima”.