Je li moguće da nazovi “lovac” debelo u 12. mjesecu diže pušku i puca u srneću divljač? U dobu godine kada je većina zrelih jedinki bređa, kada su rogovi srndaću davno otpali, a novi tek počeli nicati pa mogući odstrel, pa makar i muškoga primjerka, nema nikakvu trofejnu vrijednost, piše Tomislavcity.com

Gdje je nestalo poštovanje prema divljači, gdje je lovna etika? Idu li neki u lov samo radi kilogram mesa? Ugrožavaju li nesavjesni pojedinci sigurnost istinskih lovaca za vrijeme lova? Imaju li takvi pojedinci odrađen ijedan sat u lovišu? Kakav primjer daju onima koji tek žele postati lovci? Što je za njih lov? Bacaju li ljagu na istinske lovce? Jesu li takvi lovci ili krvoloci? Samo su neka od brojnih pitanja koja se nameću nakon ovoga videa.

Video smo dobili od kolega iz LU Vran Tomislavgrad. Hvala lovcima koji su ga dostavili kao i lovcima koji su snimili i reagirali na pokušaj nesavjesnoga lovca da ubije srne. Onaj tko je pucao će se prepoznati, a nadamo se da ako ima imalo obraza da će pucati od srama, navode u LU Orlov kuk.
 


Tomislavcity.com