Nakon nekoliko mjeseci suđenja, 70-godišnja japanska ubojica nazvana Crna udovica osuđena je na smrt vješanjem, objavili su u utorak svjetski mediji.
 
Chisako Kakehi osuđena je na smrt zbog ubojstava dvojice svojih bivših partnera i četvrtog supruga te pokušaja ubojstva još jednog muškarca u periodu između 2007. i 2013. godine. Ubojstva je počinila trovanjem cijanidom.

"Nemam drugog izbora osim odrediti najveću kaznu", izjavio je sudac okružnog suda u Kyotu Ayako Nakagawa. Dodao je da je "podmuklo i zlo" trovanje cijanidom bilo "dobro unaprijed planirano i potaknuto pohlepom". Kakehi je dobila čak 8.8 milijuna dolara od osiguranja te nasljedstava svojih žrtava.
 
 
Tužitelji su tijekom suđenja opisali kako je Kakehi preko službe za upoznavanje partnera tražila bogate muškarce bez djece. Čim je imenovana korisnicom njihovih polica životnog osiguranja i oporuka, ubila je Masanorija Hondu (71) i Minorua Hiokija (75) te pokušala ubiti Toshiakija Suehiroa (79).
 
Izjavila da će ako bude pogubljena umrijeti s osmijehom na licu
 
U 2013. je ubila i četvrtog supruga, 75-godišnjeg Isaa Kakehija, samo mjesec dana nakon sklapanja braka. Obrana je tvrdila da Kakehi ne bi trebala odgovarati za svoje zločine jer pati od demencije, ali Nakagawa je naglasio da joj je u 2016. dijagnosticiran blaži oblik bolesti.
 
Sudac je također naglasio da Kakehi nije pokazala nikakvo kajanje, a jednom je izjavila da će ako bude pogubljena "umrijeti s osmijehom na licu". Njezini odvjetnici se planiraju žaliti na sudsku odluku.