Jedinstven pristup ovog policajca pokazao je da sprovođenje zakona znači pomoći nekome kome je pomoć najpotrebnija.

Helen Johnson iz Tarranta u Alabami otišla je u dućan prošle subote kupiti jaja. Ova 47-godišnjakinja u financijskim problemima shvatila je u dućanu da joj nedostaje 50 centi za kutiju jaja, te da njena unučad niti nakon dva dana neće imati ništa za jesti, prenosi Huffington Post.

''Zbilja sam pomislila da će djeca umrijeti ako ih ne nahranim'', rekla je Johnson.

Stoga je u napadu očaja odlučila ukrasti tri jaja i spremiti ih u džep jakne. No, jaja su se razbila što je primjetio djelatnik dućana i pozvao policiju. Nakon što je na mjesto događaja stigao policajac William Stacy, Johnson je očekivala da će ju uhititi.

'Trebam pomoć'

''Počela je plakati. Rekla je: 'Trebam pomoć, trebam hranu za svoju unučad'. To me je slomilo'', kazao je Stacy. Izveo ju je na parking i rekao joj da ga pričeka. Zatim je otrčao u dućan i kupio jaja koja je zatim dao uplakanoj Johnson.

No, dobrota i ljudskost policajca Stacyja nije stala samo na tome. Organizirao je donaciju hrane i ostalih potrepština te ih dopremio u stan Helen Johnson. ''Nikada nisam bila zahvalnija nekome u životu i ne mogu zaboraviti ovu dobrotu koju ste prema meni iskazali'', rekla je uplakana Johnson.

Prekrasnu policajčevu gestu snimio je prolaznik, a video je ubrzo postao viralni hit s preko 650.000 pogleda.