Mlada ramska glazbena nada David Glibo snimio je spot za pjesmu „Dobro došla tugo“ grupe SMS. Spot na YouTubeu je skupio oko 1700 pregleda te se nizaju samo pozitivni komentari na cijelu ekipu koja je radila spot.

David je u razgovoru za rama-prozor.info istaknuo kako mu je ovo vrijeme izolacije odlično došlo da detaljno razradi plan snimanja.

„U ovoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo došlo je do toga da imamo više vremena i da smo u kući. Pa sam iz zabave napravio u svom domu mali studio. A izbor pjesme je spontan jer sam nekad čuo pjesmu i jako mi se svidio refren. Nazvao sam prijatelja Roberta Dabarčića, studenta glazbene umjetnosti, koji je glazbenik i jako dobar klavijaturist i predložio mu da napravimo svoj aranžman za pjesmu 'Dobro došla tugo'. On je to sa zadovoljstvom prihvatio“, rekao je David.

Dodao je kako su pjesma i spot  odlično prihvaćeni te ga posebno raduje što se spot sviđa njegovim kolegama glazbenicima.

„Komentari su svi pozitivni. Nadam se da će tako i ostati“, kaže David.
 

Video su radili dugogodišnji Davidovi prijatelji Matea i Mario Beljo s kojima je, kako govori, zbog profesionalnog pristupa zadovoljstvo raditi.  

„Već odavno želimo napraviti nešto zajedno pošto se Mario bavi fotografijom i snimanjem. Samo snimanje je proteklo odlično jer su Mario i njegova asistentica Matea imali viziju i scenarij kako bi to otprilike trebalo izgledati. Osobno sam prezadovoljan i zahvalan Mariju i Matei na ozbiljnom pristupu i odlično odrađenom poslu. Ako Bog da bit će još ovakve suradnje“, objasnio je David.

Pred ovim talentiranim glazbenikom sigurno je svjetla glazbena karijera bilo da je riječ o pjevanju, sviranju, skladanju, aranžiranju..., jer mu sve odlično ide.

 „Za pjesme pravim glazbu. Skladao sam već nekoliko pjesama za različite pjevače a i autorske pjesme. Tekstove za autorske pjesme mi piše Marko Antunović. Ima dosta materijala, ali za album ćemo još pričekati. Ovom prigodom se zahvaljujem  svima koji me prate, koji su mi podrška i svim suradnicima kao i vašem portalu www.rama-prozor.info“.

David je rekao kako trenutno radi na jednoj pjesmi te je najavio da će u skorijoj budućnosti izići  novi cover grupe „Brig“, a i nova pjesma „Čuvarica“ za koju je sam radio glazbu.

Glazba je sastavni dio Davidova života. Još u ranoj fazi njegovog djetinjstva osjetio je veliku povezanost s glazbom jer dolazi iz glazbene obitelji. Prvi javni nastup bio je sa šest godina na Malim Melodijama Mostara gdje je dobio nagradu „Nova nada“.
S glazbenim obrazovanjem počeo je u drugom razredu osnovne škole kada je počeo sam svirati klavir, nakon toga i gitaru. Završio je nižu glazbenu školu nakon čega je u Mostaru upisao srednju glazbenu školu. U tom razdoblju srednjoškolskih dana počeo svirati s bendovima i počele su prve live svirke.  

Uz klavir i gitaru rodila se ljubav prema tradicijskim glazbalima pa svira i diple, tamburu, usnu harmoniku, dvojnice i uz sve to i pjeva.

Trenutno studira u Mostaru Glazbenu umjetnost. Svirač je već 9 godina za Etno skupinu „Čuvarice“ i autor nekih od njihovih pjesma. Osim toga pjevač  je i grupe Brig iz Širokog Brijega. Surađuje i s lokalnim glazbenicima a i regionalnim.

Branka Dijaković/www.rama-prozor.info