Viber, aplikacija za razmjenu poruka, objavila je pokretanje Viber zajednice (Communities), čime je postala prva aplikacija ovog tipa koja nudi prostor za chat, odnosno, dopisivanje u kome će milijardu korisnika nesmetano moći razmjenjivati poruke i sve vrste sadržaja.

“Trenutno stanje na tržištu je takvo da ograničava grupne chatove na stotine ili tisuće korisnika, a sada Viber pruža korisnicima mogućnost da se na ovaj način povežu sa milijardu sugovornika iz cijelog svijeta u jednom jedinom grupnom chatu”, navodi se u priopćenju kompanije Viber Rakuten.

Viber će također predstaviti i nove funkcije za monetizaciju, koje će omogućiti vlasnicima zajednica da unutar njih kreiraju modele za stvaranje prihoda kako se one budu razvijale i postajale masovnije. Novi članovi Viber zajednice će imati pristup cjelokupnoj povijesti chatova unutar tih zajednica i moći će se uključiti u razgovore koristeći sve raspoložive funkcije na  Viberu poput GIF-ova, stickera, fotografija, video fileova, kao i osnovnog teksta.

U skladu sa Viber imperativom, koji podrazumijeva privatnost sadržaja i sigurnost samo će imena članova zajednice biti prikazana u chatu, dok će njihovi brojevi telefona biti sakriveni od drugih članova.