Sljedećih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme, u višim predjelima sa susnježicom i snijegom, prenosi Anadolija.

Jutros je najhladnije bilo na Sokocu gdje je izmjereno minus šest stupnjeva. Na Bjelašnici i u Doboju, Sanskom Mostu i Zenici izmjereno je nula, Banja Luci, Ivan Sedlu, Sarajevu i Tuzli dva, Livnu tri, Grudama, Širokom Brijegu šest, Mostaru i Trebinju sedam, Gradačcu devet, Neumu deset i Bihaću 13, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Danas će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne prevladavati pretežno oblačno vrijeme. U ostatku BiH sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Dnevna temperatura od osam do 14, na sjeveru Bosne do 17 stupnjeva.

Drugog dana vikenda u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje uglavnom sunčano uz umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima i tijekom prijepodneva ponegdje u Hercegovini, na zapadu i sjeveroistoku Bosne je moguća slaba i kratkotrajna kiša. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu i sjeveru zemlje od sedam do 11, a dnevna od 10 do 17 stupnjeva Celzijevih.

U ponedjeljak, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno, a u ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana povremena i slaba kiša je moguća ponegdje na sjeveru i zapadu Hercegovine. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu od šest do 11, a dnevna od 11 do 18 stupnjeva.

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne i utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje jutro sunčano uz postepeno naoblačenje tijekom dana. Poslijepodne i u večernjim satima očekuje se kiša u nižim područjima, a u višim susnježica i snijeg. U nižim područjima središnje, istočne i zapadne Bosne očekuje se postupni prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od tri do osam, na jugu od šest do 11, a dnevna od 10 do 17 stupnjeva. Pad temperature tijekom noći.

I u srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u središnjim, istočnim, zapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine. Tijekom dana snijeg postupno može preći u susnježicu i kišu. Jutarnja temperatura od minus šest do nula, na jugu od minus jedan do četiri, a dnevna od minus tri do tri, na jugu i sjeveru zemlje od šest do 11 Celzijevih stupnjeva.