Maradonin odvjetnik Matias Morla kazao je kako će njegov klijent nazvati Lionela Messija kako bi mu pojasnio svoje kontroverzne komentare proteklih dana.

Argentinska nogometna legenda kritizirala je Messija kako ne posjeduje liderske kvalitete i to je ono što mu nedostaje kako bi bio uspješan u reprezentaciji na način kako to čini s Barcelonom.

Maradona je, naime, cinično izjavio kako netko tko prije svake utakmice ide 20 puta na WC ne može ni biti pravi vođa.

"Maradona će kontaktirati Messija kako bi mu objasnio što je mislio svojom izjavom", kazao je Morla za "America 24".

Odvjetnik kaže kako Maradona uvijek podržava nacionalnu vrstu Argentine i kako mu je žao što Messi nema liderske kvalitete kao što ih je sam imao.

Biranim riječima Morla je pojasnio kako Maradona naprosto ima dugačak jezik i njegov način izražavanja kriv je za sve kasnije ''repove'' takvih izjava.

Jedan drugi slavni Argentinac, Mario Kempes, također svjetski prvak, kazao je kako Maradona napravi problem svaki put kad otvori usta i uputi kritiku, jer nema respekta.

"Njega se respektiralo kad je u Italiji izgubio finale Svjetskog prvenstva i nitko mu nije ništa spočitavao, nego smo pronalazili tisuće drugih razloga za taj poraz", kazao je Kempes.

Naravno, ukoliko Maradona nazove Messija, kako bi mu ''pojasnio'' svoje otrovne strelice, pitanje je hoće li Leo uopće odgovoriti na taj poziv.

FC Barcelona: Maradonine izjave govore o njemu samom

Josep Vives, glasnogovornik Barcelone, također je kratko komentirao Maradonin kriticizam naspram Messija.

"Postoje komentari koji sami sebe najbolje objašnjavaju. S druge strane, imamo osobu koja u tišini i diskreciji sve kaže o sebi. Nema dvojbi da je Messi najbolji igrač svih vremena i kao takav ponajbolje priča dok je na terenu", kazao je Vives.

Glasnogovornik je ujedno potvrdio da je novi ugovor za Messija u izradi, ali nije želio komentirati detalje iz tog dokumenta.