Policija je potvrdila da je u razornom potresu s epicentrom kod Petrinje poginula dijete, dok se podaci o broju ozlijeđenih i materijalnoj šteti tek očekuju.

Dijete, rođeno 2007. poginulo je u Petrinji, rekli su u MUP-u.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o djevojčici, piše Jutarnji list.

Službenih informacijama o ozlijeđenima još uvijek nema, ali neslužbeno se doznaje da je sisačku bolnicu primljeno 20 osoba, od kojih dvoje s težim ozlijedama, svi su iz Petrinje.

Prema snimkama s terena, ulice Petrinje su pune ruševina, veliki broj objekata je oštećen, a spasioci tragaju za preživjelima. 

Središte potresa koji je oko 12,20 sati zatresao Hrvatsku bio je 46 kilometara jugoistočno od Zagreba i devet kilometara zapadno, jugozapadno od Siska na području Petrinje.

Potres magnitude 6,2 prema Richteru dogodio se nešto prije 12,20 sati na dubini od 10 kilometara, naveo je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC).

Prema procijeni EMSC-a  potres je osjetilo šest milijuna ljudi. 

Program opasnosti od potresa američkog Geološkog zavoda (USGS) pak je procijenio je da se potres u Hrvatskoj osjetio u Bosni i Hercegovini, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Crnoj Gori, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji i Austriji.