UEFA je odredila datum ždrijeba za novu sezonu Lige nacija. Utakmice u godini europskog prvenstva će se igrati u rujnu, listopadu i studenom. Za razliku od dosadašnjih izdanja, po dvije reprezentacije iz skupina proći će u nokaut-fazu. Tako ćemo u nastavku imati četvrtfinalne utakmice u ožujku 2025., a zatim i polufinale i finale. Dosad se odmah nakon skupina igrala završnica, Final Four turnir s polufinalom i finalom.

Ždrijeb će biti obavljen 8. veljače. Reprezentacija BiH se nalazi u četvrtom "Potu" što znači da neće moći igrati protiv Srbije, Izraela i Škotske. Hrvatska je kao finalist iz prošle sezone u društvu Španjolske, Italije i Nizozemske, selekcija koje smo gledali na završnom turniru ove godine.

Pored gore navedenih reprezentacija, tu su još Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švicarska, Njemačka i Poljska. Trećeplasirane selekcije iz Lige A će igrati baraž za opstanak/ulazak protiv drugoplasiranih selekcija iz Lige B, dok će četvrtoplasirane selekcije iz Lige A ispasti u Ligu B.

Pot 1: Španjolska, Hrvatska, Italija, Nizozemska
Pot 2: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska
Pot 3: Švicarska, Njemačka, Poljska, Francuska
Pot 4: Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija, Škotska