Rano jutros, policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, počeli su istovremeni pretresi na 32 lokacija na području Zenice, devet lokacija na području Srednjobosanskog kantona i dvije lokacije u Sarajevu.

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “MREŽA IV “, koju provodi Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u suradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona, a današnje aktivnosti se provode u suradnji sa Federalnom upravom policije i Upravom policije Ministarstva unutarnjsih poslova Srednjobosanskog kantona, javlja N1.

Današnja akcija je usmjerena na uhićenje i procesuiranje osoba koja se sumnjiče za vršenje krivična djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i streljiva.

Pretresi objekata i osoba na navedenim lokacijama su vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišenja slobode lica koja su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje navedenih krivičnih djela.

Više detalja o samoj akciji, kao i rezultatima bit će poznato tijekom dana.