Hrvatska reprezentacija pobijedila je Slovačku 1:0 golom Marcela Brozovića iz 87. minute utakmice u Bratislavi. Tom pobjedom, teško izborenom, Hrvatska je stigla do tri boda u utakmici 5. kola skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i zdržala prednost na ljestvici u svojoj grupi.

Dobar start

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu, dobro je kombinirala u uvodnim minutama i učestalo prijetila pokušajima iz daljine. Marcelo Brozović pokušao je prvi promijeniti rezultat udarcem nakon kojeg je lopta otišla iznad gola, a Mislav Oršić se brzo nadovezao pokušajem koji je završio u bloku.

Najbliže golu na otvaranju Hrvatska je došla u 11. minuti kad je Oršić, u novom dalekometnom šutu, uzdrmao okvir gola iznad Mareka Rodaka, a ubrzo se u šansi našao i Antonio Mirko Čolak. Djelić sekunde je predugo zadržao loptu, taman dovoljno da Milan Škiniar zaustavi njegov pokušaj.

Sredinom prvog dijela Hrvatska je zastala i prepustila domaćinu da razvije svoju igru iz koje su prijetili Vladimir Weiss, a ubrzo i Robert Mak, čiji je pokušaj fantastičnom reakcijom zaustavio debitant na hrvatskim vratima Ivica Ivušić. Događalo se to u 22. i 26. minuti, a u 30. je došlo do opsade njegova gola kad su u istoj akciji Šatka, Schranz i Kucka silovitim udarcima pokušali zatresti mrežu. Sva tri pokušaja blokirali su hrvatski igrači u polju prije nego je lopta stigla do Ivušića, a jednu od tih prilika i Dejan Lovren glavom.

Na odmor se otišlo s devet udaraca sa svake strane i uz početan rezultat, a u nastavak s istim igračima u objema postavama.