Razorna eksplozija pogodila je u ponedjeljak u kasnim poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu samo središte tajlandskog glavnog grada Bangkoka.

BBC -jev dopisnik Jonathan Head, koji se nalazi na mjestu događaja, izvijestio je da ima mrtvih i ranjenih i da je na ulicama nastao kaos.

Na mjestu eksplozije, u neposrednoj blizini popularnog hinduističkog hrama Erawana i jednog luksuznog hotela, nastao je ogroman krater.
 
 

วงจรปิดจับภาพวินาทีแสงเพลิงจากเหตุระเบิด แยกราชประสงค์ ประชาชนแตกฮือวิ่งหนีอลม่าน

Posted by กลุ่มคนอาสา กู้ชีพ กู้ภัย Thailand on 17. kolovoz 2015

Najmanje 12 ljudi je poginulo dok ih je više od 20 ozlijeđeno, a dijelovi ljudskih tijela su razbacani po cesti, javlja BBC, koji napominje da je eksplodirala bomba, vjerojatno postavljena na motocikl.

'Sve što mogu zasad reći je da se dogodila eksplozija u središtu Bangkoka povezana s motociklom-bombom', rekao je visoki policijski dužnosnik Aek Angsananond agenciji Reuters.

Na samom mjestu detonacije vidljivo je nekoliko teško oštećenih motocikala. Očevici su naveli da su na mjesto eksplozije došli vojnici koji su udaljili civile tvrdeći da traže moguću drugu bombu.
 

Nitko zasad nije preuzeo odgovornost za napad.

Tajlandske snage godinama se bore s muslimanskom pobunom niskog intenziteta, koja je fokusirana na područja Malajskog poluotoka naseljena znatnom muslimanskom manjinom te su bombaški napadi izvan tih regija dosad bili relativno rijetki.

U zemlji su također zabilježeni ponekad vrlo nasilni sukobi između suprotstavljenih političkih skupina u Bangkoku i drugim dijelovima zemlje.

Hram Erawan, koji se nalazi na vrlo prometnoj lokaciji u središtu grada, jedna je od većih turističkih atrakcija glavnog grada. (Hina/Jutarnji)