Jemenski pobunjenici Huti, koje podržava Iran, gađali su brod za rasuti teret Propel Fortune u Adenskom zaljevu, rekao je vojni glasnogovornik skupine Jahja Sarea u govoru koji je jutros prenijela televizija. Huti napadaju brodove u Crvenom moru od studenog u, kako kažu, kampanji solidarnosti s palestinskim narodom pod opsadom u Pojasu Gaze.

Sarea je također danas rekao da su gađali "više američkih ratnih razarača u Crvenom moru i Adenskom zaljevu s 37 dronova".

Američka mornarica: Oborili smo 15 dronova

Jutros su brodovi i zrakoplovi američke mornarice oborili 15 letjelica bez posade (UAV) jemenskih Huta u području Crvenog mora, priopćilo je Središnje zapovjedništvo SAD-a (CENTCOM). "Vojska je odgovorila na velik napad Huta koji su pokrenuli u Crvenom moru i Adenskom zaljevu", rekao je CENTCOM u objavi na platformi X.

Bespilotne letjelice "neposredna su prijetnja trgovačkim brodovima, američkoj mornarici i koalicijskim brodovima u regiji", rečeno je. Sarea je rekao da će nastaviti s napadima "sve dok agresija ne prestane i dok se ne ukine opsada palestinskog naroda u Pojasu Gaze".